Høyt- en reise i Himalaya | Øygardsbiblioteka
Erika Fatland,portrettfoto Tine Poppe
Erika Fatland,portrettfoto Tine Poppe

Om dette arrangementet

Tid
19:00 - 20:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Place / Room
0
Målgruppe

Høyt- en reise i Himalaya

Velkomen til eit inspirerande føredrag med ein av våre bestselgande sakprosaforfattarar.

 

Sist gong Erika Fatland vitja oss fortalde ho for eit begeistra publikum om sin reise rundt verdas lengste grense, grensen til Russland.

I november kjem ho på besøk til biblioteket på Straume for å fortelja og visa bilete frå ein ny storslått reise ho har vore på, denne gong i høgda i Pakistan, India, Bhutan og Nepal pluss Xinjiang, Tibet og Yunnan i Kina. Ei reise som kjem ut som bok til hausten; «HØYT-en reise i Himalaya».

Forlaget seier om utgjevinga:

«Himalaya bukter seg gjennom fem svært ulike land. Her blandes verdensreligionene islam, buddhisme og hinduisme med eldgamle sjamanreligioner. Utallige språk og vidt forskjellige kulturer lever i de bortgjemte fjelldalene. Modernitet og tradisjon støter sammen, mens stormaktene kjemper om innflytelse. Vi har lest om fjellklatrere på vei opp mot Mount Everest og om reisende på åndelig søken til buddhistiske klostre. Men hvor mye vet vi om menneskene som bor i Himalaya? Fatland lar oss møte dem på nært hold, samtidig som hun tar oss med på en svimlende reise i høyden, gjennom utrolige landskap og dramatisk, ukjent verdenshistorie - helt frem til dagens brennbare konflikter.»

 

Erika Fatland kjem frå Ølen i Vindafjord kommune i Rogaland. Bøkene hennar er prisbelønna og oversatt til 23 språk.

Velkomen til eit inspirerande føredrag med ein av våre bestselgande sakprosaforfattarar.

Meir informasjon om kva reglar som gjeld i høve koronasituasjonen kjem.